пятница, 18 февраля 2022 г.

ТРИЗУБ – ДЕРЖАВНИЙ СИМВОЛ УКРАЇНИ

 

19 лютого 1992 р. Верховна Рада ухвалила постанову «Про Державний Герб України», якою затвердила Малий Герб у вигляді золотого Тризуба на синьому полі.

Тризуб є стародавнім символом, що зустрічався на нашій території з найдавніших часів. Його шанували як магічний знак свого роду, оберіг. Це символ держави, що пройшов довгий і водночас трагічний шлях, з яким український народ  утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність.

Державним Гербом України є золотий тризуб на блакитному фоні. Це символ, який презентує певну країну як суверенну незалежну державу, офіційна емблема, зображувана на офіційних документах, печатках, грошових знаках держави.

Державний Герб України складається з Малого та Великого Гербів. Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак свого роду, оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ репрезентував різні політичні організації.

З нагоди цієї дати в Берестівській сільській бібліотеці представлена експозиція  «Тризуб – державний символ України».

Комментариев нет:

Отправить комментарий