пятница, 7 мая 2021 г.

ВІЙНА: ІСТОРІЯ ТА ФАКТИ

 

Календар невблаганно нагадує, що ось уже 76-й рік ми живемо пам`яттю про Велику Вітчизняну війну. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Вже, майже, не залишилося їх в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби та рани. Їхні груди вкриті медалями, а на скронях – сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

Український народ безмежно вдячний тим, хто ціною власного життя здобув перемогу над жорстоким ворогом і завжди буде пам᾿ятати військову доблесть та героїзм наших співвітчизників.

Напередодні Дня пам’яті та примирення і на честь річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у бібліотеці підготовлена виставка-пам’ять «Війна: історія та факти». На ній представлені матеріали про  Героя Радянського Союзу, нашого земляка, Григорія Макаровича Шевченка та героїчну льотчицю Героя Радянського Союзу Катерину Зеленко. А також документальні та художні книги, які висвітлюють події періоду  Великої Вітчизняної війни.




Комментариев нет:

Отправить комментарий