понедельник, 8 мая 2023 г.

УКРАЇНСЬКІ ПИСЬМЕННИКИ ПРО ДРУГУ СВІТОВУ ВІЙНУ

 

Починаючи з 2016 року Україна вшановує 8 та 9 травня в європейському дусі день пам’яті та примирення. Символом вшанування є червоний мак як кривавий слід від кулі.

Цей день, щасливий і сумний, гуртує представників усіх поколінь в їх щирокому прагненні віддати довічну шану і повагу захисникам Вітчизни.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.

Сьогодні в Україні знову війна. Жертвами російської агресії стають мирні українці, дорослі та діти. Сини та доньки українського народу зі зброєю в руках боронять рідну землю від агресора, захищають територіальну цілісність і незалежність України, нашу свободу, наше життя та майбутнє.

Низький уклін усім, хто захищав і хто боронить нашу землю зараз, хто бореться за нашу Вільну неньку Україну.

Напередодні Дня пам’яті та примирення у Берестівській сільській бібліотеці розгорнута книжкова виставка-спогад «Українські письменники про Другу світову війну».

Запрошую доторкнутися до читання книг про війну – хранителів пам'яті поколінь, які доносять до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів.

Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!

Комментариев нет:

Отправить комментарий