понедельник, 6 марта 2023 г.

ЖІНОЧІ ГОЛОСИ УКРАЇНСЬКОЇ СУЧАСНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

 

Бути письменницею – це особлива праця. Дуже важливо правильно донести до читачів свої думки. Іноді можна почути твердження, що вся культура є чоловічою. З цим важко погодитись.

В український літературі жінки-письменниці з'явилися тільки у ХІХ столітті. Це Леся Українка, Ольга Кобилянська, Марко Вовчок. Відтоді жіноча літературна творчість стає більш звичним явищем.

Сьогодні з’явилося надзвичайно яскраве і на диво численне сузір’я жінок-письменників та літературознавців, які докорінно змінили образ сучасної української літератури. Більше того, у багатьох відношеннях це нове талановите покоління жінок виявилось набагато радикальнішим, сміливішим та ближчим до західних ідей, ніж чоловіки.

Жінка, здебільшого, хоче читати про те, що її хвилює в даний час і що їй до душі. А хто може краще зрозуміти жінку, як не сама жінка, та ще й українська, з притаманним тільки їй менталітетом. Напередодні весняного свята Міжнародного дня прав жінок і миру, у Берестівській сільській бібліотеці-філії відкрилась книжкова виставка-знайомство "Жіночі голоси української сучасної літератури". То ж запрошую Вас до світу сучасної української літератури, автори якої – жінки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий