четверг, 18 марта 2021 г.

ПОЕЗІЯ – ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ

 

Поезія – це музика душі.  Вона входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.

21 березня ми відзначаємо Всесвітній день поезії. Таке рішення було прийнято в 1999 році на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО. 

Всесвітній день поезії відзначається і в Україні. У відривному «Українському народному календарі» він уперше з'явився 2004 року.

Мистецтво поетичного слова допомагає формувати і збагачувати внутрішній світ людини, позитивно впливає на її свідомість та підсвідомість, розвиває інтелект, творчі здібності, естетичний смак.

До Всесвітнього дня поезії в Берестівській сільській бібліотеці-філії підготовлено книжкову виставку «Поезія – це завжди неповторність». До уваги користувачів пропонуються збірки поезій як класиків, так і сучасних авторів. У розділі «Поезія – це музика душі» представлені вірші поетів-земляків Катерини Сенченко та Галини Мостової.

Назва другого розділу говорить сама за себе «Перлини поезії Сумщини». «Поезія – це скарб усіх віків» - має назву третій розділ виставки.









Комментариев нет:

Отправить комментарий